sunnuntai 18.4.2021 | 07:40
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Haapaveden kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Päivi Ollila perustelee mielipidekirjoituksessa politiikasta jättäytymistä – Suomen laki ei suojele syytöntä raukkamaiselta vihjailulta

La 30.1.2021 klo 14:56 | päivitetty la 16:11

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Neljä vuotta sitten haapavetisten luottamus minuun yllätti täysin. Sain kuntavaaleissa kannatuksen, jota en koskaan olisi uskonut saavani. Tämän kannatuksen turvin minulle tarjoutui myös mahdollisuus päästä todelliselle näköalapaikalle kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi. Olen äärimmäisen kiitollinen tästä mahdollisuudesta ja näistä vuosista.

Valtuuston puheenjohtajana olen päässyt vaikuttamaan niin paikallistasolla kuin ihan valtakunnantasolla asti. Olen tavannut kansanedustajia, ministereitä, naapurikuntien päättäjiä, korkea-arvoisia virkamiehiä ja yritysjohtajia. Minua on kutsuttu moniin eri yhdistyksiin ja tapahtumiin vierailemaan ja puhumaan. Olen päässyt tutustumaan haapavetisiin nuoriin nuorisovaltuustossa ja mm. kutsuntalautakunnan jäsenenä. Minulla on ollut kunnia onnitella vuoden ensimmäisiä vauvoja Haapavedellä.

Kaiken kaikkiaan olen oppinut valtavasti kunnan eri hallintoalojen toiminnoista ja päätöksentekoprosessista.

Nämä neljä vuotta päätöksenteon keskiössä ja tien raivaajana ovat myös vaatineet veronsa. Yhteisten asioiden hoitaminen on todella mielenkiintoista, mutta se voisi olla myös erilaista kuin tällä hetkellä. Näköalapaikalla asettuu myös automaattisesti ns. tikun nokkaan, alttiiksi kaikelle arvostelulle. Siihenkin tottuu, kun kovettaa mielensä, ja ansaitusta kritiikistä kannattaa ottaa myös opiksi. Arvostelulle on paikkansa, mutta tällä tasolla sen toivoisi pysyvän asiapohjaisena ja älyllisenä debattina. Raukkamaista on pyrkiä mustamaalaamaan henkilöä yksityiselämän asioiden levittelyllä, sukupuoleen kohdistuvalla häirinnällä, älykkyyden vähättelyllä tai vertauskuvilla eläinmaailmaan. Ei sillä, että nämäkään tikarit vielä uppoaisivat orvaskettä syvemmälle.

Mutta kun vihjaillaan julkisesti, että olisin rikollinen, eikä Suomen laki millään muotoa suojele syytöntä, alkaa miettiä, miksi annan aikani tälle yhteiskunnalle, ellei se huolehdi vastavuoroisesti minusta. En edes tiedä, montako tutkintapyyntöä minusta on tehty. Käsittääkseni myös perusteeton rikosilmoituksilla uhkailu on Suomen laissa kiellettyä. Ainakin kerran olen saanut korkeimmalta hallinto-oikeudelta päätöksen, jonka mukaan en ole tehnyt mitään väärää.

Tutkimatta sen sijaan on jäänyt tekemäni rikosilmoitus, kun minua ja viranhaltijaa syytettiin suoraan korruptiosta. Laajalle yleisölle jää mieleen ainoastaan ensimmäisenä julistettu tieto somessa. Vahinkoa on mahdoton korjata myöhemmin. Tätä ei mielestäni voida enää tulkita poliittisena arvosteluna. Suomi on maailman kolmanneksi vähiten korruptoitunut maa ja minua syytetään sellaisen harjoittamisesta. Samoin kaupungin viranhaltijoita syytetään tuon tuosta vääristellyistä laskelmista ja asiakirjojen väärentämisestä. On syytä muistaa, että he tekevät työtään virkavastuulla. En tiedä kuinka kauan he jaksavat. Ei kenenkään ainakaan tarvitsisi jaksaa.

En suinkaan ole ainoa, joka on saanut tuta tämän yleisesti hyväksytyn ”poliittisen arvostelun”. Kamalinta, mitä olen joutunut näinä vuosina netistä lukemaan, on se että valtuutettu syyllisti toista valtuutettua tämän perheen hirvittävästä tragediasta. En voi ymmärtää, miten äänestäjät hyväksyvät tällaista toimintaa. En voi ymmärtää miten mikään puolue voi hyväksyä ehdokkaakseen henkilöä, joka irvokkaasti somessa haukkuu ja pilkkaa kansaedustajia ja ministereitä heidän seksuaalisuutensa tai ihonvärinsä perusteella.

Niin paljon kuin työstäni luottamushenkilönä pidänkin ja huolehdin kotipitäjäni tulevaisuudesta, olen tehnyt itsekkään päätöksen. Nostan hattua kaikille, jotka haluavat antaa arvokasta vapaa-aikaansa yhteisten asioiden hoitamiseen. Itse jättäydyn tällä kertaa pois ehdokaslistoilta ja keskityn omaan työhön ja perheeseen. Toivotan kaikille ehdolla oleville mukavaa ja reilua kampanja-aikaa ja onnea vaaleihin.

Päivi Ollila

Haapaveden kaupunginvaltuuston puheenjohtaja (kesk.)

Lue lisää:

Sekä Haapaveden kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Päivi Ollila että hallituksen puheenjohtaja Anri Kolehmainen jättävät politiikan – "Suuria asioita saatiin aikaan, mutta mitä oltaisikaan saatu aikaan, jos ei olisi hukattu aikaa riitelemiseen"

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.