sunnuntai 18.4.2021 | 07:46
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Kokoomuksen Raili Heikkilä mielipidekirjoituksessa: Kunnan talouden tasapaino on kaikkein tärkein asia mihin Haapavedenkin tulee pyrkiä

Ma 8.2.2021 klo 10:34

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Ilman toimivaa taloutta kunnat kuihtuvat. Niistä katoaa elämä, työpaikat ja palvelut. Ongelma ei ratkea sillä, että jakaa yhä enemmän yhä vähemmästä. Kunnan talouden tasapaino on kaikkein tärkein asia mihin Haapavedenkin tulee pyrkiä.

Kukaan muu ei tule tekemään omasta kotikunnasta parempaa paikkaa kuin oman kunnan asukkaat ja yritykset itse. Uusia ideoita ja asioita ei tule estää, vaan mahdollistaa. Kunnan elinvoima ei synny keskushallinnossa, vaan se lähtee paikallisista yrityksistä ja yhdistyksistä – ihmisten omasta tekemisestä.

Ilman kestävää taloutta meillä ei olisi hyvää koulua, terveydenhuoltoa tai joukkoliikennettä. Ja mikä tärkeintä, päätökset pitää saada aikaan kestävä kuntatalous huomioiden, riitelemättä, tekemällä yhteistyötä.

Kun ihmisillä on hyvän elämän eväitä, kaupungin sydän sykkii, talous pysyy hyvässä kunnossa, syntyy työtä ja työpaikkoja. Siitä kertyy jaettavaa, jolla voidaan ylläpitää palveluja, pitää huolta turvallisuudesta, viihtyvyydestä, ympäristöstä ja harrastusmahdollisuuksista.

Positiivinen ilmapiiri ja kaupunkimme hyvä imago tekee meidän Haapavedestämme tavoittelemisen arvoisen paikan ihmisten ja perheiden katsellessa asuinpaikkaansa. Vaikka työpaikka löytyykin lähialueelta, asuinpaikka valitaan nykyaikaisen asuntotarjonnan, monipuolisen koulutustarjonnan ja muiden palvelujen sekä hyvien kulttuuri- ja hyvien harrastusmahdollisuuksien perusteella.

Haapavedellä tulee panostaa kaupungin vetovoimaisena pitämiseksi entistä enemmän uusiin vuokra-asuntoihin, esteettömän senioriasumisen mahdollistamiseen, lasten päivähoitopaikkoihin ja tiestön kuntoon. Kuntakeskuksen vetovoimaisena pitämiseksi on tarpeellista saada uusia palvelualojen yrityksiä, kauppoja, pieniä putiikkeja ym.

Yritykset synnyttävät työtä ja hyvinvointia. Kokoomus on Suomen yrittäjämyönteisin puolue. Kuntien keskeinen tehtävä on tarjota hyvät edellytykset yrittämiselle.

Raili Heikkilä

Haapaveden Kokoomus ry.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.