maanantai 1.3.2021 | 09:51
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Timber-hirsi tekee hirsirakenteet kempeleläiseen liiketaloon – Toimitusjohtaja Onni Timlin pitää kohdetta merkittävänä avauksena uudenlaisessa puurakentamisessa

KATARIINA ANTTILA
To 18.2.2021 klo 12:15 | päivitetty to 13:12

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Haapavetinen Timber-hirsi Oy toimittaa hirsirakenteet uuteen hirsiseen liiketilaan, joka Koneunion Oy rakennuttaa Kempeleeseen.

Timber-hirren toimitusjohtaja Onni Timlinkertoo, että rakennus tulee olemaan pinta-alaltaan noin 1000 neliötä ja hirsiseinä nousee 12 metrin korkeuteen. Talo nousee Kempeleeseen moottoritien varteen. Kohteen hirsien työstäminen on käynnistetty Kalliotien tehtaalla.

– Laaja, näyttävä hirsipinta, nykyaikaista arkkitehtuuria. Tämä on meidän mielestä todella merkittävä avaus, Onni Timlin tuumii.

– Hirsi on ollut perinteinen pientalojen ja vapaa-ajan asuntojen rakennusmateriaali. Tänään toimimme enenevässä määrin ammattirakentamisen kohteiden parissa.

– Hallituksen tavoite moninkertaistaa puun käyttö rakenteissa ei voi toteutua vain pientalorakentamisella. Kasvua tulee uusille aloille ja osin tullaan hämmästymäänkin, mihin kaikkeen puuta tullaan käyttämään, Timlin ennakoi.

Kohteen pääurakoitsija on maanlaajuisesti toimiva liminkalainen AHSControl Oy.

Koneunion on suomalainen konevuokraamo, jolla on tällä hetkellä toimipisteet Oulussa ja Helsingissä. Kempeleen hirsisestä liiketalosta tulee yhtiölle uusi päätoimipaikka.

– Halusimme toteuttaa kestävät ja mahdollisimman ympäristöystävälliset tilat, jotka tukevat yrityksemme imagoa ja palveluajatteluamme: se mitä tehdään, tehdään kunnolla, perustelee Koneunion Oy:n toimitusjohtaja Eero Kaski rakennusmateriaalin valintaa yhtiön tiedotteessa.

Kohteen hirsiseinät sitovat hiiltä runsaan 56 700 diesel-polttoainelitran verran (132 tonnia CO2)

– Suomen ympäristöministeriö on jo pitkään kannustanut hiiltä sitovien ratkaisujen käyttöön, ja puun käyttö rakenteissa tukee hyvin myös Kempele -sopimuksen tavoitteita kestävän kehityksen mukaisista ja ekologisista ratkaisuista, iloitsee Kempeleen kunnan elinkeinojohtaja Miia Marjanen.

Lue lisää:

Timber-hirsi valmistautuu uudella tuotantolinjalla puurakentamiseen jollaista ei vielä ole olemassa

#

Kommentoi 1 Kommentti

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.