sunnuntai 18.4.2021 | 09:24
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kahdeksan jedulaista ammattitaidon SM-finaaliin – Haapavedeltä loppukilpailuun pääsi kolme opiskelijaa

To 25.2.2021 klo 14:53

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Yhteensä kahdeksan osallistujaa eteni Koulutuskeskus Jedusta ammattitaidon SM-finaaliin.

Todelliseksi menestyslajiksi muodostui levy ja hitsaus, jonka kahdeksasta finalistista peräti kuusi on Jedun opiskelijaa Haapaveden, Nivalan ja Kalajoen toimipisteiltä.

Haapavedeltä finaaliin eteni Iiro Iso-Junno, jonka lajivalmentajana toimii Markku Ahola.

Finaaliedustusta Jedusta nähdään lisäksi kokki- ja elektroniikka ja robotiikka -lajissa.

Haapavedellä kokiksi opiskelevat Natalia Hatula ja Niina Kukkurainen etenivät parikilpailussa finaaliin. Finaalipari on koko kevään työssäoppimassa, joten valmistautuminen vaatii hieman järjestelyjä.

– Täytyy yrittää löytää hetkiä, milloin päästään harjoittelemaan yhdessä. Semifinaaleihin meillä oli etäopiskelun aikaan mahdollisuus harjoitella kolmistaan koululla. Molemmat kilpailijat ovat hyvissä työpaikoissa kevään, joten sieltäkin varmasti saa oppeja finaaleihin, kertoo Haapavedellä kokkeja valmentava lehtori Lotta Hirvanen.

Metallipuolen opiskelijat ovat saavuttaneet hyvää menestystä Taitaja-kilpailussa vuodesta 2005 lähtien, jolloin Jedu lähti kilpailuihin mukaan. Jedun Kalajoen toimipisteessä metallialan opettajana työskentelevä lehtori Mauri Liekola toimii tänä vuonna levy- ja hitsaus-lajin lajivastaavana. Liekola näkee selkeän syyn sille, miksi Jedun metallialan opiskelijat ovat pärjänneet hyvin vuodesta toiseen.

– Jedussa on tehty pitkäjänteisesti Taitaja-kilpailuihin tähtäävää valmennustoimintaa, mikä näkyy tuloksissa. Jedusta on ollut joka vuosi finaaliedustusta ja nyt todella todella kova onnistuminen, kun kahta lukuun ottamatta kaikki finalistit ovat meiltä, Liekola kertoo.

Koulutuskeskus JEDU on yksi Taitaja2021-kilpailun järjestäjistä. Finaalit kilpaillaan toukokuussa hajautetusti eri paikkakunnilla. Jedun Kalajoen toimipisteessä suomenmestaruudesta mitellään kolmessa lajissa, jotka ovat levy ja hitsaus, huonekalupuuseppä ja verkkosivujen tuottaminen.

Helmikuun alussa järjestettyjen semifinaalien tapaan yleisö pääsee osallistumaan tapahtumaan live-lähetyksen välityksellä.

Hajautetusti järjestettyjen semifinaalien vuoksi lajien pistelasku on vienyt normaalia enemmän aikaa, joten kaikkia tuloksia ei vielä ole saatu.

#