sunnuntai 18.4.2021 | 09:22
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Koulutuskeskus Jedu siirtyy etäopetukseen hiihtoloman jälkeen – Viranomaisten päätöksiä ei jäädä odottamaan

Seppo Kangas
To 25.2.2021 klo 15:45

Kala-, Pyhä- ja Siikajokilaaksossa toimiva ammatillista koulutusta tarjoava koulutuskeskus Jedu siirtyy kolmeksi viikoksi etäopetukseen 8. maaliskuuta alkaen. Jedun toimipaikat ovat Pohjois-Pohjanmaalla, joka kuuluu koronaepidemian kiihtymisvaiheen alueisiin.

– Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymässä noudatamme Suomen hallituksen antamia suosituksia kiihtymis- ja leviämisvaiheessa oleville maakunnille koronaviruspandemian aikana, toteaa kuntayhtymän johtaja Keijo Makkonen Jedun tiedotteessa.

Jedussa siirrytään etäopetukseen käytännössä vasta 15. maaliskuuta, koska opiskelijat ovat talvilomalla viikon 10. Etäopetuksessa he ovat viikot 11 ja 12. Lähiopetus jatkuu 29. maaliskuuta, mikäli valtioneuvosto ja aluehallintovirasto eivät muulla tavoin ohjeista.

Opetuksessa ja ohjauksessa, jota ei ole mahdollista toteuttaa muutoin kuin lähiopetuksena, mutta joka on opintojen etenemisen kannalta välttämätöntä, huolehditaan opiskelijoiden ja opetushenkilöstön turvallisuudesta tila- ja hygieniajärjestelyin.

– Koulutuskeskus Jedussa huolehditaan erityisesti opintojen loppuvaiheessa olevien opiskelijoiden mahdollisuuksista suorittaa tutkinto, jotta jatko-opintoihin ja työelämään siirtyminen turvataan, yhtymäjohtaja Makkonen lupaa.

#