sunnuntai 18.4.2021 | 08:50
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Nykyiset rajoitustoimet jatkuvat Haapavedellä maaliskuun ajan – Yläkoulu ja keskiaste siirtyy hiihtolomalta kahdeksi viikoksi etäopetukseen

KATARIINA ANTTILA
Pe 26.2.2021 klo 15:01

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Haapavedellä jatketaan nykyisillä rajoitustoimenpiteillä maaliskuun loppuu asti. Maan hallituksen asettaman sulkutilan aikana 8.–23. maaliskuuta rajoitukset kuitenkin kiristyvät myös Haapavedellä.

Yläkoulussa ja lukiossa etäopetukseen hiihtoloman jälkeen kahdeksi viikoksi.

Sulun aikana keskeytetään kaikki yläkoululaisten ryhmäharrastukset. Alakoululaisten ryhmäharrastukset voivat jatkua enintään kuuden hengen ryhmissä.

Sama kuuden hengen raja ulottuu koskemaan myös yleisötilaisuuksia eikä sitä suositella ylittämään yksityistilaisuuksissakaan. Tähän asti raja on ollut kymmenen henkeä.

Haapaveden kirjastossa voi asioida lainaustarkoituksessa. Sisäliikuntapaikat ovat auki vain alle 18-vuotiaitten harrastusryhmille. Sulkuviikon aikana ne ovat auki vain alakouluikäisten harrastusryhmille.

Haapaveden kaupunki linjasi rajoitustoimia perjantaina maan hallituksen keskiviikkona antamien linjausten ja Pohjois-Pohjanmaan koordinaatioryhmän suositusten pohjalta.

Haapavedellä voimassa olevia suosituksia

Yli 2 metrin turvaetäisyys.

Huolellinen käsihygienia.

Hankkiudu herkästi koronatestiin, mutta muuten pysy sairaana kotona.

Maskisuositus yli 12-vuotiaille julkisissa liikennevälineissä kuten takseissa, julkisissa sisätiloissa, kouluissa, oppilaitoksissa, kaupoissa, pankeissa, työpaikoilla...

Vierailut Helmen hoivayksiköissä tehostettuja suojatoimenpiteitä noudattaen

Arviointi- ja kuntoutusyksikössä vierailut ovat kiellettyjä.

Vuorohoidon, fysioterapiaryhmien sekä kehitysvammaisten työ- ja päivätoiminnan keskeytys jatkuu.

Kauppapalvelu yli 70-vuotiaille ja riskiryhmiin kuuluville jatkuu.

Suositellaan etätyötä ja etäkokouksia niin töissä kuin vapaa-ajalla.

#