keskiviikko 23.6.2021 | 07:40
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Mielipidekirjoitus: Oliko valeuutinen? – Paavo Mäkelä ihmettelee Vahtealan väitettä, että Vapon tehtaan tuleminen Haapavedelle olisi kaatunut valtuutettujen kritiikkiin

Ma 22.3.2021 klo 15:17

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Haapavesi-lehdessä 10.3. entinen kaupunginjohtaja Vahteala esitti ennen kuulumattoman väitteen, että Vapo ei rakentanut Haapavedelle sen vuoksi aktiivihiilitehdasta, kun Vapoa on täällä julkisesti moitittu valtuutettujen taholta.

Koska ei ole tiedoissa, eikä muistissa että kukaan olisi väitetyllä tavoin tehnyt tai, että kyseisen tehtaan tulosta olisi ollut kiistaa tai erimielisyyttä lainkaan, joten jos faktaa löytyy, niin tuotakoon nimet ja puolueet esille, jos ei löydy, niin on aihetta todeta, olipa niin sanottu valeuutinen. Herääkin kysymys, kun Repo on nyt ollut kovin paljon esillä, oliko tämäkin asia tarkoitus laittaa hänen lisäkuormaksi ilman perusteita?

Haapavedellä ei liene koskaan merkittävästi Vapoa kritisoitu, vaikka esim. huolimattomasti hoidettu turvetuotanto on suuresti pilannut mm. Pirnesjärveä. Ja onhan Vapo myynyt äskettäin Haapaveden lämpölaitoksen ulkolaisille keinottelijoille, mutta sen on varmaan valtio-omisteisena hyväksynyt maan hallitus politiikkansa mukaisesti, että suomalaisten etu ensin ei ole oikeaa politiikkaa!

Erimielisyydet Haapavedellä ovat koskeneet muita paikallisia asioita, yritysten ja työpaikkojen tuloa Haapavedelle ei ole vastustanut mikään puolue tai kukaan valtuutettu. Ainoastaan suurista tuulimyllyistä ja niiden mahdollisista haitallisista vaikutuksista on alueiden asukkaiden ja eri puolueiden kannattajien ja valtuutettujen keskuudessa ollut huolestuneisuutta ja on tullut kritiikkiä.

Paavo Mäkelä

#