sunnuntai 18.4.2021 | 09:31
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Haapavedeltä keskiviikkona uusi tartunta koronakartalle – Koko maassa 348 uutta koronatapausta

Ismo Kunelius
Ke 7.4.2021 klo 12:10

Keskiviikkona Kala- ja Pyhäjokilaaksosta kirjattiin yksi uusi tartunta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen koronakartalle.

Uusi tartunta todettiin Haapavedellä ja se on kaupungin 24:s koronatapaus koko epidemian ajalta. Haapaveden tartunta on alueen toinen tällä viikolla.

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio tiedotti tiistaina, että Ylivieskassa todettiin maanantaina yksi uusi koronavirustartunta. Altistuneet on kartoitettu ja asetettu karanteeniin.

Kala- ja Pyhäjokilaakson paikkakunnilla koronatapauksia on kirjattu THL:n kartalle seuraavasti: Alavieska 12, Haapajärvi 6, Haapavesi 24, Kalajoki 30, Nivala 28, Oulainen 18, Pyhäjärvi 6, Pyhäjoki 24, Reisjärvi 13, Sievi 25 ja Ylivieska 86.

Keskiviikkona THL:n kartalle tuli 348 uutta koronavirustartuntaa. Koko maassa on varmistettu epidemian alusta saakka 80 416 koronatartuntaa. Tartuntatautirekisterin tiedot päivittyvät muutamien päivien viiveellä.

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä linjasi tiistain kokouksessaan, että Pohjois-Pohjanmaa on palannut koronaepidemian kiihtymisvaiheesta perustasolle.

THL tiedottaa, että Euroopan lääkevirasto EMA arvioi tämän viikon aikana yhteyttä erittäin harvinaisten, vakavien verisuonitukosten ja AstraZenecan Vaxzevria-koronarokotteen välillä. THL arvioi rokotteen käyttöä kuultuaan EMAn arvion ja selvitettyään tukosten yleisyyttä Suomessa terveydenhuollon rekisterien avulla.

– Toistaiseksi AstraZenecan rokotteen käyttö jatkuu Suomessa 65 vuotta täyttäneillä ja sitä vanhemmilla, sillä tämän ikäisillä verisuonitukoksia ei ole todettu, toteaa THL tiedotteessaan.

#