keskiviikko 23.6.2021 | 08:36
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Viiden puolueen paikallisosastojen kannanotto: Haapaveden poliittiseen keskusteluilmapiiriin edellytetään muutosta – Asia ei korjaudu, elleivät muut valtuustoryhmät tee selvää pesäeroa toimimisesta Ilkka Revon kanssa

Ti 20.4.2021 klo 15:58

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Haapaveden kaupungin politiikan yhteistyön hengestä on kirjoitettu paljon kuluneen kevään aikana. Mielipide-eroja on useinkin politiikassa, mutta kyllä päättäjinä olevilta ihmisiltä edellytetään sivistynyttä kieltä ja hallittua käyttäytymistä.

Järkyttyneinä olemme saaneet lukea valtakunnan uusisointia myöten, millaista kieltä Haapaveden luottamushenkilönä toimiva valtuutettu on käyttänyt toisista luottamushenkilöistä, viranhaltijoista aina maan ministereitä myöten. Näin siitäkin huolimatta, että valtuutettu Ilkka Repoa on huomautettu asiallisesta tavasta käyttäytyä muita ihmisiä kohtaan.

Allekirjoittaneiden puolueiden edustajat ilmoittavat, että he kieltäytyvät kaikesta yhteistyöstä vaaleissa ja vaalien jälkeen Ilkka Revon kanssa. Emme osallistu vaalipaneeleihin tai muihin vaalitapahtumiin, jos Ilkka Repo on edustajana vaalitilaisuuksissa. Asia ei korjaudu, elleivät muut valtuustoryhmät tee selvää pesäeroa toimimisesta Ilkka Revon kanssa.

Syynä tähän on Ilkka Revon täysin tuomittavat ja epäasialliset somekirjoitukset useammasta poliittisesta luottamushenkilöstä, viranhaltijasta, valtion virkamiehistä puhumattakaan maan hallituksen ministereistä. Anteeksipyynnöistään huolimatta hän ei ole poistanut loukkaavia ja epäasiallisia kirjoituksiaan blogistaan, ja Facebook-sivuillaan hän edelleen uhoaa jatkavansa kuten ennenkin mikäli hänet valitaan kaupunginvaltuustoon.

Kannanoton allekirjoittajat muistuttavat myös Pohjois-Pohjanmaan poliittisten piirijärjestön kannanotosta, minkä mukaan Ilkka Revon kanssa ei voi tehdä minkäänlaista yhteistyötä piirijärjestöjen tasolla.

Ilkka Revon on annettu liian kauan terrorisoida Haapaveden päätöksentekoa. Kaupunginvaltuuston keskustelut ovat olleet vuosia lamautuneita, ryhmien välinen yhteistyö ja keskusteluyhteydet ovat olleet täysin minimissä, eivätkä valtuutetut ole uskaltaneet puhua avoimesti pelkäämättä, että heidän mielipiteensä johtavat epäasiallisiin, henkilökohtaisuuksiin meneviin Ilkka Revon hyökkäyksiin valtuuston kokouksissa ja sosiaalisen median alustoilla. Myös viranhaltijat on saaneet kuulla kunniansa, elleivät ole toimineet Revon mieliksi.

Haapaveden Keskusta ry

Haapaveden Kokoomus ry

Haapaveden Sosdem ty

Haapaveden Vasemmisto ry

Kalajokilaakson Vihreät ry Haapavesi

#

Kommentoi 2 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.