keskiviikko 23.6.2021 | 08:02
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokoontumisrajoitukset on purettu Haapavedellä – Helmen pandemiaryhmä muistuttaa hygieniasuositusten ja turvavälien noudattamisesta

SUVI HYTTINEN
Pe 4.6.2021 klo 11:21

Sosiaali- ja terveyspiiri Helmen varautumis- ja pandemiarymä on päättänyt, että Haapavedellä luovutaan kokoontumisrajoituksista. Ryhmäharrastustoimintaa, ottelu- ja kilpailutoimintaa, yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia voi järjestää ilman rajoituksia hygieniasuositukset ja turvavälit huomioon ottaen.

Myös koululaisten maskisuositus peruskouluissa ja toisella asteella on purettu. Muuten maskin käyttöä suositellaan edelleen kaikille kaupungin asukkaille ja työntekijöille julkisilla paikoilla liikuttaessa.

Kaupungintalo on avoinna ennakkoäänestyksen ajan ja vaalipäivänä 13.6. Muuten kaupungintalon palvelut ovat saatavilla toistaiseksi vain ajanvarauksella.

Muilta osin suositukset ja rajoitustoimet pysyvät ennallaan toistaiseksi. Etätöitä suositellaan edelleen tehtäväksi mahdollisimman laajasti, ja vierailut Helmen hoivayksiköissä toteutetaan tehostettuja suojaustoimenpiteitä noudattaen. Arviointi- ja kuntoutusyksikössä vierailut ovat kiellettyjä. Kehitysvammaisten työ- ja päivätoiminta avataan erikseen sovitusti.

Rajoitustoimia Helmessä purettiin Pohjois-Pohjanmaan koordinaatioryhmän linjauksen mukaisesti. Pohjois-Pohjanmaa on epidemian perustasolla: koronatartuntojen määrä on säilynyt alueella maltillisena, ilmaantuvuus on alhainen ja tartuntaketjut ovat hallinnassa.

Helmen tiedotteessa muistutetaan, että edelleen on ehdottoman tärkeää noudattaa hygieniaohjeita ja voimassa olevia suosituksia:

– Pese kädet usein vedellä ja saippualla. Käytä tarvittaessa käsihuuhdetta.

– Käytä maskia.

– Pidä turvaetäisyys.

– Jos olet sairas, pysyttele kotona. Hankkiudu herkästi koronavirustestiin.

#