keskiviikko 20.10.2021 | 00:14
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

FC Folkin P07 mestaruuteen Oulu Boys Cupissa

Ti 12.10.2021 klo 16:05 | päivitetty ke 08:58

JALKAPALLO

Viime vuoden turnauksen pronssimitalit vaihtuivat tänä vuonna kultaisiin, kun FC Folkin 07 syntyneet pojat pelasivat Oulu Boys Cupissa viikonloppuna voitokkaasti. Turnauksesta odotettiin kovatasoista, kun ilmoittautuneisiin joukkueisiin ilmestyi useita Oulun joukkueita ja Kajaanista KajHa, joka oli voittanut tänä vuonna Palloliiton pohjoisen alueen ykkösen mestaruuden.

Otteluohjelmaan oli aikataulutettu kolme alkusarjan ottelua lauantaille ja sijoitusottelut sunnuntaille. Lauantain ensimmäinen ottelu oli Raatin kentällä vuotta nuorempaa OLS-joukkuetta vastaan. Molempien joukkueiden olemuksesta näki, ettei tasoeron ollessa niin suuri, ollut enää mukava pelata, ja Folkin pojat pelasivat selvän 13-0 voiton.

Seuraava ottelu olikin turnauksen tasaisin. Kova OTP-joukkue Oulusta olikin taitava ja nopea. Molempien joukkueiden pelatessa taitopalloa oli ottelua erittäin viihdyttävää seurata. Jännittävien vaiheiden jälkeen ottelutulos tasattiin 1-1.

Illan viimeinen ottelu pelattiin Hovinsuon kentällä ja vastaan tuli HauPa Haukiputaalta. Tasapelillä tai voitolla tie veisi varmuudella mitalipeleihin, ja tappiolla mahdollisesti voisi joutua pelaamaan sijoista 5–7. Folkin pojat eivät jättäneet kuitenkaan mitään sattuman varaan, vaan olivat selvästi parempia tuloksella 3–0. Sunnuntaille varmistui siis välierät ja mitalipelit.

Sunnuntain välierissä vastaan tuli ennakko-odotuksissa turnauksen kovin vastus KajHa. Lataus oli pojilla armoton, ja jännitys näkyi ensi minuuttien otteissa. Lopulta kone käynnistyi ja puristus vapautui. Folk piti jälleen omassa päässä nollan ja vastustajan maaliin saatiin kolme maalia, joten FC Folk varmisti jo mitalin ja pääsi finaaliin pelaamaan kullasta Kiimingin LaFK-KKP -joukkuetta vastaan.

Finaaliotteluun Castrenin kentälle oli saapunut iso joukko joukkueen vanhempia ja tuttuja seuraamaan ja kannustamaan. Tunnelmaa oli sateesta huolimatta rutkasti. Tasaisuus ottelussa kesti 16. minuutille saakka, kunnes sinipaitainen Folk teki ottelun avausmaalin ja siirsi paineen vastustajan puolelle.

Toisella puoliajalla tehty 2–0 maali aiheutti jo hieman hyvänolon tunnetta, ja kulta alkoi jo maistua ja näkyä horisontissa, mutta varmistui lopulta 3–0 maalin jälkeen. Tässä kohti alkoi vastustajakin taipumaan, ja loppulukemat 4–0 tuli helposti.

Joukkueen päävalmentajan Miikka Koivun mukaan turnauksen maalisuhde, 24 tehtyä maalia ja 1 päästetty maali, kertoo siitä, että kaikki pelaavat joukkueen eteen, ja tasaisuutta ja taitoa on joka osa-alueella.

Iso osa joukkueen pojista on pelannut kohta kymmenen vuotta yhdessä, ja uusien vahvistusten kanssa kasassa on todella kova joukkue, joka on menestynyt viime vuosina niin piirisarjassa kuin turnauksissa.

On aina mahtavaa kaataa isoja kaupunkeja ja olla kokoaan isompi hyvällä yhteishengellä ja taitavilla pelaajilla. Mestaruus Oulu Boys Cupista oli oiva sinetti muutenkin hyvin sujuneelle kaudelle. Piirisarjassakin loppusijoitus oli upeasti kolmas.

Nyt on hyvä mieli aloittaa Futsal-kausi, joka on erinomainen lisä jalkapallon rinnalle. Eri laji, joka vaatii erilaisia taitoja, mutta siinäkin on osoitettu olevamme alueen parhaita.

Pauli Maaninka

Juttua on muokattu 13.10. klo 8.58: Korjattu nimessä ollut kirjoitusvirhe.

#