lauantai 2.7.2022 | 05:23
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Haapaveden, Siikalatvan ja Pyhännän yritysten osaajapulaan etsitään ratkaisuja vuoden loppuun jatkuvassa hankkeessa

Katariina Anttila
Pe 20.5.2022 klo 06:00

Haapaveden, Siikalatvan ja Pyhännän alueella on alkamassa Uudistuva ja hyvinvoiva maaseutu: yritysten kasvun mahdollistaminen -hanke. Pohjois-Pohjanmaan liitto on myöntänyt Haapaveden-Siikalatvan seutukunnan kehittämiskeskukselle hankkeeseen 56 000 euron rahoituksen. Projektipäällikkönä toimii Timo Kähkönen.

Hankkeella tuetaan elinkeinoelämää ja työllisyyden elpymistä koronapandemian vaikutuksista.

Haapaveden, Siikalatvan ja Pyhännän kuntien alueella on osaajapula lisääntynyt viime vuosien aikana. Hankkeen tiedotteen mukaan ilmiöön on useita syitä, mutta keskeisimpiä on hyvä markkinatilanne, joka on lisännyt työvoiman tarvetta. Työvoiman tarjonta on taas supistunut eläköitymisen, poismuuton ja ikäluokkien supistumisen vuoksi. Haasteena on myös se, alueelta puuttuu korkea-asteen koulutus, joka osaltaan toimisi vetovoimatekijänä ja toisi alueelle uutta virtaa.

Hankkeen tavoitteena on selvittää alueen toimijoiden osaamisen tarpeet niin työnantajien, työntekijöiden kuin kuntalaistenkin osalta. Kartoituksen pohjalta arvioidaan, miten eri yritysten koulutustarpeita voitaisiin järjestää osittain yhteiskoulutuksena, miten koulutuspalveluita voitaisiin toteuttaa räätälöidysti ja minkälaisia älykkäitä ratkaisuja tarvitaan koulutusten toteuttamiseksi.

Tämän vuoden loppuun mennessä laaditaan selvitys, minkälaisia osaamistarpeita seutukunnassa on sekä minkälaista yhteistyötä yritykset tarvitsevat koulutus- ja tutkimusorganisaatioiden kanssa kasvun pullonkaulojen ohittamiseksi. Hankkeen tuloksilla on konkreettisia vaikutuksia kaikkiin niihin yrityksiin, joilla osaavan työvoiman puute on pitkällä tähtäimellä kasvun esteenä.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.