tiistai 29.11.2022 | 10:02
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Pääkirjoitus

Anne Mattila kirjoittaa pääkirjoituksessa paluustaan Haapavedelle: "Yksi asia ei ole muuttunut miksikään." – Lue, mikä

Ke 7.9.2022 klo 18:00

Olipa mukava palata töihin Haapavedelle neljännesvuosisadan jälkeen. Toki täällä on tullut vierailtua muutamaan kertaan joka vuosi, ja Haapavesi-lehteä olen lukenut koko sen ajan, jonka olen ollut lehden omistajan palveluksessa muissa toimituksissa. Yhteys tänne ei siis ole katkennut missään vaiheessa.

Moni asia Haapavedellä on kuitenkin muuttunut. Kaupunkia ei johda enää Pentti Silvola, vaan Kimmo Hinno ja kaupunginsihteeri Alpo Pekkala on vaihtunut hallintojohtaja Eija Saarelaksi. Enää ei löydy Helena Junton, Ahti Karvosen, Jorma Kukonlehdon, eikä monen muunkaan sen ajan tutun nimeä kaupungin puhelinluettelosta. Päättäjissä heitä on sentään vielä muutama. Seurakunnassakin on tapahtunut muutoksia. Tuolloinen nuori seurakuntapastori, Mauno Soronen on toiminut jo pitkään kirkkoherrana Teuvo Ahon sijaan. Tiedotusvastuukin kuulostaa siirtyneen Martti Murtoperältä Juho Heikkilälle. Onneksi hyvä tiedottaminen on säilynyt kaikki nämä vuodet.

Kun edellisen kerran tulin Haapavedelle, rakennettiin täällä parhaillaan uutta kirkkoa ja nyt varavoimalähteenä Kirkkojärven päässä seisovan turvevoimalan peruskivi muurattiin samoihin aikoihin. Oli ilo seurata sitä valtavaa kehitystä, minkä rakentaminen sai aikaan. Toivottavasti tulevat rakennushankkeet tuovat samanlaisen piristysruiskeen haapavetiseen elinkeinoelämään.

Yksi asia Haapavedellä ei ole muuttunut miksikään: luonnon ääretön kauneus ja monipuolisuus. Joka kerta, ihan mistä tahansa ilmansuunnasta tänne ajellessa, ihailen maisemia. Haapavesi on kiistattomasti Pohjanmaan helmi.

Parasta ovat kuitenkin ihmiset, joille ja joista Haapavesi-lehteä tehdään jatkossakin. Lehden linja on ollut tähän saakka hyvä, joten miksi mennä ehyttä korjaamaan. Kurssia toki pitää tarkistaa, jos ilmaantuu aihetta, mutta paikallisuus ja puolueettomuus säilyvät ohjenuorina tästä eteenkin päin.

Toivon, että jokainen teistä osallistuu omalta osaltaan oman paikkakunnan lehden tekemiseen. Pidetään yhteyttä ja tutustutaan.

Anne Mattila

Parasta ovat ihmiset, joille ja joista Haapavesi-lehteä tehdään jatkossakin.

#