maanantai 6.2.2023 | 15:01
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Legionellaa löydetty Haapaveden liikuntahallin vesijärjestelmästä – Liikuntahallin kaikki vesipisteet käyttökiellossa, uimahallia voi käyttää normaalisti

Anne Mattila
To 19.1.2023 klo 13:44 | päivitetty to 15:16

Haapaveden liikuntahallin vesijärjestelmästä on riskinarviointiin perustuneessa näytteenotossa löytynyt alustavissa tutkimuksissa legionella -nimistä bakteeria yli sallitun raja-arvon. Riskinarviointi liittyy juomavesidirektiivin täytäntöönpanoon tämän vuoden alusta alkaen.

Legionella on luonnonvesissä ja maaperässä esiintyvä bakteeri, joka saattaa lisääntyä myös vesijärjestelmissä. Vesijärjestelmissä bakteeri kasvaa erityisesti 20–45 asteen lämpötila-alueella.

Tartunta saadaan hengitysteitse aerosolitartuntana. Legionella ei tartu juomalla vettä. Legionella saattaa aiheuttaa legionelloosi -nimisen taudin, jonka oireet vaihtelevat oireettomasta vakavaan keuhkokuumeeseen.

– Viranomaisten tietoon ei ole tullut tautiin sairastuneita, ympäristöjohtaja Harri Heikkilä kertoo tiedotteessa.

Liikuntahallin kaikki vesipisteet, suihkutilat ja vessat ovat toistaiseksi käyttökiellossa. Asian selvittämiseksi näytteenottoa laajennetaan ja puhdistustoimet aloitetaan.

Viranomainen korostaa, että Haapaveden uimahallia voi käyttää normaalisti, koska vesijärjestelmät ovat erilliset.

Aiheesta tiedotetaan uudestaan Haapaveden kaupungin internetsivuilla ja paikallislehdissä, kun laajennetun näytteenoton tulokset valmistuvat.

Lue myös:

Liikuntasihteeri Kati Mäntylä: "Salivuorot pyörivät normaalisti, eikä viikonlopun turnaustakaan jouduta perumaan" – Vessat, suihkut ja vesipisteet uimahallin puolella

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.